Pensionatet

Incidunt et vero consequatur laboriosam asperiores tenetur nihil saepe

Hundpanget,

Som vi så kärt kallar det, består av ett hundstall med 11 fräscha boxar i varierande storlekar med tillhörande rastgårdar bakom.
Vi är alltså ett litet Pensionat och det passar oss väldigt bra, för det ger oss inte bara en stor möjlighet att skapa en stark och trygg relation med hundarna utan också kan skapa en lugn och harmonisk miljö runt om. Vilket är vad vi eftersträvar då vi vill ha hundar som känner trygghet att komma till oss och som är glada att få komma tillbaka!


Hos oss så har vi fodret Prima Dog Lamm. Det är spannmålsfritt och har bara en proteinkälla vilket gör det lättsmällt och även hundar med lindrig allergi eller överkänslighet brukar kunna äta det.

Rastning

En liten bit bort från Panget så ligger vår Rasthage. Ett hägn som är 1,7Ha stort och som är stängslat med 2m högt viltstängsel.

Åt andra hållet från Panget så har vi vår mindre rasthage Trädgården som är på ca 400kvm och staket på 1,20.

 Här så rastar vi hundarna En&En eller familjevis. Detta för att det ska vara så säkert som möjligt för våra fyrbenta kunder, då vi inte känner dem lika väl som Husse/Matte gör.

En dag hos oss

Dagen börjar med att öppna alla luckor till rastgårdarna så alla kan gå ut innan frukost.
Efter frukost så är det dags för rastning!
Hälften får gå ut i vår Rasthage och springa där, läs mer om den under Hägnet. Den andra hälften får en promenad ner till vår lilla rasthage Trädgården! Den är utformad för mer mental stimulering med stockar och stenar att kunna hoppa upp på och leta godis runt om.
När alla har varit ute på rastning så har klockan närmat sig 10. Vilket är då vi har vår första Hämtning/Lämnings tid. Vi har valt att ha två bestämda tider för hundarnas skull. De får det betydligt lugnare utan det spring som skulle bli i stallet om alla fick komma som de ville.
Städning står sedan på schemat för oss tvåbenta! Vi städar varje dag på morgonen för att hålla det snyggt och hygieniskt samt för att hålla olika smittor borta! Vi använder milda och miljövänliga städmedel. Våra fyrbenta gäster brukar då varva ner och lägga sig samtidigt som de får något gott att tugga på eller något annat att roa sig med. Vi har en mängd olika aktiverings leksaker att erbjuda till våra gäster så som puzzel och bollar! Dessa görs så klart också grundligt rent!